22 Aprilie1922

Joseph Siat, inginer, înfiinţează compania în Benfeld sub numele de Société des Ateliers de Constructions Électromécaniques du Bas-Rhin (Întreprinderea electro-mecanica a Rinului de jos).
Compania produce comutatoare, separatoare cu siguranţe, siguranţe, clopote, rotisoare şi cutii de distribuţie din tablă sau carton lăcuit.

1945

Decesul lui Joseph Siat. Cei doi fii ai săi preiua compania, Pierre responsabil cu producţia şi Maurice responsabil cu vânzările şi administraţia. Compania începe să producă echipamente mai specifice: comutatoare, transformatoare, regulatoare tip reostat şi întrerupătoare cu siguraţe având capacitate mare de întrerupere.
 

1948

Compania abandonează sistemul de bonus în funcţie de sarcinile de serviciu în favoarea bonusurilor de grup.
Această inovaţie socială, prima de acest fel în Franţa, obţine întregul sprijin al forţei de muncă, reprezentată la acel moment de 60 persoane. Este creat primul Consiliu al Întreprinderii. Este lansată divizia de “Echipamente” la sfârşitul anilor 50 pentru producţia echipamentelor pentru distribuţia electrică de joasă tensiune şi ansamble automate de control.
 

1953

 Société des Ateliers de Constructions Électromécaniques du Bas-Rhin îşi schimbă numele în SOCOMEC.
Dezvoltarea socială oglindeşte progresul tehnologic; începând din 1955, SOCOMEC aplică regula conform căreia participarea la profit este legată de câştigurile din productivitate. Este creat primul sindicat.
 

1960

 Cu peste 150 de angajaţi, SOCOMEC fabrică din ce în ce mai mult produse pentru domeniul comutatoarelor industriale: cabineţi, tablouri de distribuţie, console de control, etc. Se deschide la Paris primul birou de vânzări integrate.
 

1968

Compania este computerizată. Primele proiectări de UPS-uri SOCOMEC sunt dezvoltate în acelaşi an.

Este lansată divizia de “Electronice”. Compania începe să comercializeze UPS-uri de mare putere în parteneriat cu un producător elveţian. Este semnat cu angajaţii un “contract de participare la profit”
 

 

1970

Este deschisă o nouă fabrică de producţie, regrupând atelierele de montare, depozitare şi tăiere. Forţa de muncă numără 200 persoane.
 

1974

Este înfiinţată subsidiara din Belgia. Comutatorul SIRCO este, de asemenea dezvoltat în acest an, dovedindu-se a fi puterea din spatele dezvoltării comerciale a companiei.
 

1977

Pierre SIAT, preşedintele companiei se retrage. Postul său este preluat de fratele său, Maurice.
 

1978

Este înfiinţată divizia “Turbine”, producând turbogeneratoare.
 

 

1979

Socomec, cu laboratorul său de testări de putere devine membru a ASEFA (Asociaţia Staţiilor Franceze de Testare a Comutatoarelor Electrice), și este acreditat de Reţeaua Naţională de Testări (RNE - Réseau National d'Essais).
 

1982

Este deschisă o nouă fabrică în Huttenheim, în special pentru producerea UPS-urilor.
Sub conducerea lui Bernard Steyert, Benoit Siat şi Jacques Siat (cei 3 nepoţi ai lui Joseph Siat) compania continuă şi formalizează iniţiativa sa legată de calitate, implementând o politică de “calitate totală”.
Compania obţine primul certificat de produs: RAQ 3 (certificat pentru forţele armate) în 1984 pentru noua gamă de UPS-uri A2S 80 UPS; mai târziu, în 1987 RAQ pentru gama A2S 92.
 

 

1987

Divizia de “Turbine” este închisa. Sistemul CAD începe să fie utilizat la o scară largă.

1989

Bernard Steyert devine Preşedintele companiei.
Compania începe să joace rolul unui sponsor cultural. Începând din 1991 atelierele companiei îşi deschid uşile, găzduind concerte şi expoziţii de artă pentru a încuraja dezvoltarea de noi idei şi iniţiative.

1992

Sunt deschise două subsidiare: una în Germania şi una în Spania şi, de asemenea un birou de vânzări în Kuala Lumpur.
Tomi Ungerer a luat parte la aniversarea a 70 de ani ai companiei.

Lansarea contorului mulţi-funcţional DIRIS
 

 

 

1993

Deschiderea subsidiarei UK.

 

1994

Compania se anagajează pentru noi îmbunătăţiri, implementând politica de training "Working Better Together" pentru tot personalul său.
O iniţiativă concretă: personalul poate învesti în capitalul companiei.
Întreaga activitate de comutatoare este certificată ISO 9002, în timp ce divizia de UPS-uri lansează primul IGBT de 400 kVA de pe piaţă şi încheie o afacere istorică pentru echiparea portavionului cu propulsie nucleară Charles de Gaulle cu convertoare de frecvenţă.
 

1995

Este deschisă subsidiara italiană pentru activitatea legată de comutatoare.                                                
Divizia de UPS-uri este certificată după ISO 9001.                                                                             
Fiind mândru de valorile sale, managementul companiei crează statutul companiei.                                                          
 

 

1996

Structura organizatorică industrială este regândita. Procesele de producţie încep să utilizeze metodologia “just-in-time” (JIT) cu unităţi de lucru autonome.
Socomec este votat campionul creşterii industriale de către revista de comerţ Usine Nouvelle. Este deschisă o subsidiară în Tailanda şi un birou de vânzări este deschis în China.
 

 

1997

Este deschisă o a doua subsidiară în UK.
Noile tehnologii de informare se stabilesc ferm în cadrul companiei.
Socomec îşi schimbă structura centralizată de IT la arhitectura de reţea.
Sunt organizate un prânz şi un debate pe subiectul Euro, în prezenţa lui Jean Arthuis, Ministrul Francez al Finanţelor şi Economiei.
Socomec câştigă premiul regional de top pentru exporturi.
 

1998

Partenerul italian Sicon (specialistul UPS-urilor de puteri mici) fuzionează cu grupul. După şapte ani de parteneriat profitabil, ambele companii decid să îşi urmeze destinul împreună. Prezenţa grupului este în continuare extinsă de integrarea subsidiarelor din Slovenia şi Singapore.
Biroul de vânzări al Sicon din Kuala Lumpur Sicon este închis şi relocat în Bangkok.
Socomec câştigă premiul regional pentru inovare acordat de Institutul Francez pentru proprietate industrială.
 

 

1999

SOCOMEC deschide în continuare subsidiare în India şi Argentina.
Suprafaţa de producţie a UPS-urilor este extinsă cu 5300 m2.
Grupul lansează primul său site pe Internet.
 

2000

Laboratorul de încercări se extinde şi este echipat cu un turbo-alternator care permite platformei să realizeze circuite scurte de 100 kA. Laboratorul devine al doilea laborator de testări electrice, ca mărime din Franţa.
Lansarea UPS-ului DELPHYS DS (80 până la 200 kVA), ce stabileşte un nou standard pe piaţă.
Compania introduce săptămâna de lucru cu 35 de ore.
 

 

2001

Lansarea noii game de sisteme UPS modulare (1.5 până la 24 kVA).

2002

Michael Carter este numit Manager General al grupului şi începe munca pentru construirea celor 5200 m2 ai fabricii Timelec din Tunisia.
Crearea unei noi subsidiare în Olanda.

2003

Lansarea ATYS, un concept total nou de comutatoare modulare, ce poziţionează Socomec ca unul din liderii din domeniu.
Începe producţia în fabrică din Tunisia, oferind organizaţiei industriale a grupului un nou elan.
Ambele divizii sunt certificate ISO 9001 versiunea 2000.
Este deschis în China un birou de vânzări.
În Consiliul Director al Socomec SA intră trei administratori externi.
 

2004

Divizia de UPS-uri îşi reînnoieşte aproape complet oferta prin lansarea noilor game MASTERYS (8 până la 90 kVA) şi sistemele DELPHYS MX (250 până la 500 kVA).
Socomec primeşte premiul pentru excelenţă ca urmare a unui studiu realizat de Frost & Sullivan referitor la serviciile către clienţi oferite de 13 producători mondiali de top de sisteme de UPS-uri.
Crearea unei subsidiare pentru vânzări în India.

 

2005

Deschiderea unui birou de vânzări în Moscova şi crearea unei subsidiare pentru vânzări în China

 

2006

În scopul de a asigura un viitor solid al personalului european al Socomec şi în vederea îmbunatăţirii capacităţii competitive internaţionale a grupului, Socomec îşi orientează organizarea sa industrială în centre de excelentă.
Este deschisă în Alsacia, Franţa o platformă logistică europeană de 6000 m2 şi începe lucrul pentru construirea unei noi fabrici în Italia.

Este deschis un birou de vânzări în Dubai.
Socomec UPS primeşte premiul 2006 pentru inovaţie acordat de Frost and Sullivan.

2007

"Grupul Socomec îşi sărbătoreşte cea de-a 85a aniversare, folosind prilejul pentru a prezenta logo-ul său reînnoit. Este înfiinţată o societate în comun în China pentru producţia locală de comutatoare mici.
Lansarea primei game de UPS-uri on line dublă conversie cu puteri între 120-200 kVA, cu cea mai bună eficienţă de pe piaţă: 96%, certificată.
Este lansată o nouă gamă de comutatoare-separatoare, controlate manual, multi-polare, modulare şi scalabile SIRCO M & SIRCO MV.

2008

Odată cu integrarea companiei franceze TCT, Grupul Socomec dobândeşte o nouă expertiză, de ultimă oră în domeniul aplicatiilor magnetice.
În timp ce divizia de UPS lansează noua sa gamă “Green Power”, divizia de Switchgear (Comutatoare) primeşte premiul de design industrial Janus pentru gama sa S-type de mânere.
O nouă subsidiară este înfiinţată în Boston.
Fabrica din Tunisian primeşte certificarea ISO 9001 v2000.
Ca cetăţean corporatist, Socomec devine patron al lucrărilor de restaurare efectuate asupra ferestrelor catedralei din Strasbourg.
 

2009

O nouă unitate de producţie UPS-uri se deschide în Shanghai pentru a deservi piaţa chineză.
Sunt înfiinţate subsidiare în Australia şi Vietnam.
Fabricile de producţie UPS-uri Socomec din Alsacia şi Italia primesc certificare după ISO 14001.

O nouă divizie de afaceri este înfiinţată în cadrul grupului pentru a răspunde la o piaţă în schimbare de fotovoltaice: Socomec Solar. Este comercializată o ofertă iniţială de sisteme UPS solare de la 2 la 200 kW.

2010

Este deschisă o subsidiară în România.
La 44 de ani, Ivan Steyert este numit Preşedinte al Grupului Socomec. El stabileşte o viziune pentru un grup mai responsabil, mai deschis şi mai dedicat.
Fabrica din Italia a grupuluil dobândeşte o instalaţie fotovoltaică pentru a testa randamentul UPS-urilor sale solare şi a reduce consumul lor de energie. Acesta este un exemplu concret al angajamentului companiei faţă de o dezvoltare durabilă.
Unul dintre punctele majore de dezvoltare a Socomec în Asia şi, în special în China, este implicarea sa în expoziţia universală din Shanghai….