count_196_a_pro_jpg

COUNTIS E5x

Contoare de energie activă sarcină trifazică - prin intermediul TC până la 6000 A

COUNTIS E5x este un contor de energie electrică activă şi reactivă montat pe un panou, care afişează valorile de energie şi de multi-măsurare direct pe ecranul LCD de dimensiuni mari cu iluminare de fundal. Este proiectat pentru utilizarea în reţele trifazice sau monofazice cu conexiune prin transformatoare de curent se foloseşte în cazul aplicaţiilor de până la 6000 A. Raportul transformatorului de curent poate fi configurat de utilizator cu ajutorul tastaturii şi al ecranului sau prin intermediul comunicaţiei RS485 MODBUS (E53).

Avantaje

Comunicaţie RS485 MODBUS sau ieşire în impulsuri

Pentru a activa raportarea la distanţă a consumului de energie, contoarele COUNTIS E5x sunt dotate fie cu o ieşire în impulsuri (E50), fie cu o ieşire de comunicaţie RS485. Configurarea la distanţă a contorului Countis E53 este posibilă prin intermediul comunicaţiei RS485 MODBUS.

Detectarea erorilor de conexiune

Contorul COUNTIS E5x este protejat împotriva inversiunii fază/nul şi are integrată o funcţie de testare care poate fi utilizată pentru detectarea erorilor de cablare. Funcţia aceasta permite corectarea erorilor de instalare a TC fără a fi necesară recablarea. Aceasta simplifică instalarea şi darea în folosinţă, reducând costurile asociate şi garantând funcţionarea corectă a dispozitivului.

Ecran LCD de dimensiuni mari

Datorită ecranului LCD de dimensiuni mari şi ferestrelor de vizualizare multiple cu acces direct prin apăsarea butoanelor, contoarele COUNTIS E5x oferă o imagine clară şi sunt simplu de utilizat.
Acestea afişează direct valorile totale/parţiale de contorizare şi de multi-măsurare: +/- kWh, +/- kvarh, kVAh, I, U, V, S, PF etc.

Afişaj direct al valorilor de multi-măsurare şi de contorizare

Multi-măsurare
• Curenţi: valori instantanee: I1, I2, I3
• Tensiuni: valori instantanee: V1, V2, V3, U12, U23, U31, F
• Putere:
- valori instantanee: 3P, 3Q, 3S
- medie maximă: 3P
• Factor de putere:
- instantaneu: 3PF
Contorizare
• Energie activă: +/- kWh
• Energie reactivă: +/- kvarh
• Energie aparentă: kVAh