Directiva DEEE 2012/19 / UE face ca producătorii și alți operatori economici (importatori, distribuitori, utilizatori finali etc.) să răspundă pentru viitorul echipamentelor scoase din uz.
Odată ce ajung la sfârșitul perioadei de functionare, produsele electrice devin deșeuri de echipamente electrice și electronice sau DEEE care pot avea un impact asupra mediului, având în același timp un potențial ridicat de reciclare.
Bateriile trebuie, de asemenea, colectate în conformitate cu această directivă, apoi tratate în conformitate cu directivele europene privind bateriile 2006/66 / CE.
Ca parte a aderării voluntare la Pactul Global al Natiunilor Unite și conform angajamentelor sale privind responsabilitatea socială corporativă, Socomec este dedicat minimizării impactului produselor proprii asupra mediului.
În cadrul Directivei DEEE 2012/19 / UE, Grupul Socomec a luat măsuri pentru implementarea acestei directive și pentru anticiparea evoluțiilor sale viitoare.
Care sunt avantajele directivei DEEE?
Directiva DEEE este o oportunitate de a asigura ca instalațiilor electrice și bateriile , dupa sfarsitul perioadei de functionare, respectă mediul și respectă reglementările in vigoare.
Marcarea produselor
Produsele Socomec care fac obiectul Directivei DEEE sunt conforme cu cerintele privind marcarea astfel ca începând cu data de 15 august 2018 produsele sunt marcate cu simbolul "pubela cu roti barata cu o cruce", în conformitate cu standardul european EN 50419.
Conformitatea Socomec cu directiva DEEE
Socomec România este partener al ECOTIC si ECOBAT pentru a-și respecta obligațiile de producător.
Care sunt modalitățile de colectare a echipamentelor electrice?
Dacă aveți deșeuri electronice sau electronice, puteți găsi cel mai apropiat punct de colectare pentru DVS. în următorul link: https://www.ecotic.ro/puncte-de-colectare/
De asemenea, puteți contacta Socomec cu privire la colectarea vechilor echipamente electrice si pentru orice alte întrebări referitoare la deșeurile dvs. electronice marca Socomec.