Ivan Steyert
Ivan Steyert
CEO

„Reputația noastră are la bază aproape o sută de ani de existență, o expertiză tehnologică recunoscută și abilitățile interpersonale ale angajaților și ale partenerilor companiei. Această dimensiune umană, începută de fondatorii Grupului SOCOMEC, a format de-a lungul anilor valorile care stau la baza companiei și îi ghidează activitatea: deschidere, angajament și responsabilitate.

Codul de conduită pe care îl avem în vigoare confirmă responsabilitatea noastră. De asemenea, stabilește cerințele noastre privind integritatea, respectarea regulilor și respectarea oamenilor. Se bazează pe reguli clare în materie de etică. Este distribuit pe scară largă tuturor angajaților și partenerilor Grupului și permite tuturor să ia mai multe inițiative în fiecare zi pentru a ne satisface clienții.

Confruntat cu o piață exigentă și în schimbare, Codul nostru de conduită consolidează relația esențială de încredere pe care trebuie să o menținem cu toate părțile interesate ale Grupului. Grupul va continua să își îmbunătățească performanța și să își asigure sustenabilitatea prin conduita exemplară și ireproșabilă a tuturor angajaților și partenerilor săi.

Acesta este motivul pentru care acordăm o importanță așa mare Codului nostru de conduită.”

Codul nostru de conduită

Codul nostru de conduită se aplică tuturor angajaților temporari și permanenți ai Grupului SOCOMEC, tuturor managerilor și reprezentanților legali ai companiilor din cadrul Grupului SOCOMEC (inclusiv directori, membrii consiliului de administrație, comitetele de conducere și supraveghere etc.) și tuturor partenerilor SOCOMEC.

Codul de conduită oferă un cadru pentru relațiile cu partenerii noștri și specifică metodele de implementare a politicii noastre de etică.

 

Descărcare cod de conduită (EN) Descărcare cod de conduită (RO) 

Politica privind drepturile omului a Grupului Socomec
Grupul Socomec se angajează să gestioneze îndeaproape conformitatea privind drepturile omului, atât în propriile locații, cât și în întregul lanț de aprovizionare.

Sistemul nostru de alertă (raportarea neregulilor)

Aici veți găsi procedura de colectare a rapoartelor privind conduita care afectează interesul general sau contravine regulilor și procedurilor Grupului.

Dacă doriți să utilizați această procedură pentru a raporta un incident, urmați pașii de mai jos:

  1. Descărcați formularul aici
  2. Completați formularul
  3. Trimiteți formularul completat către Ofițerii de etică și conformitate din cadrul Socomec folosind una din următoarele modalități:

               a. Prin e-mail la ethics@socomec.com

               b. Prin poștă la „Référent Ethique et Conformité, 1 rue de Westhouse, 67235 Benfeld, FRANȚA”

 

Unul dintre Ofițerii de etică și conformitate va confirma primirea raportului dumneavoastră și apoi vă va contacta.

Evaluarea partenerilor

Socomec are un sistem de evaluare a clienților și a furnizorilor săi, pentru a îmbunătăți aprovizionarea și a controla riscul de încălcare a integrității. Platforma „World-Check One” monitorizează în mod continuu integritatea tuturor partenerilor strategici ai Grupului cu privire la implicarea lor în diverse acte discriminatorii. A fost creat un comitet care să monitorizeze aceste evaluări și să trateze cazurile în care conduita oricăruia dintre partenerii noștri încalcă principiile noastre etice.

Angajamentul pentru tranziția ecologică
Socomec acordă o mare importanță noțiunii de sustenabilitate
Alegerea de furnizori responsabili
Dezvoltarea sustenabilă se află în centrul politicii Socomec privind achizițiile
Reducerea impactului produselor noastre asupra mediului
Designul ecologic și eficiența energetică a produselor