2022, anul centenar pentru Socomec

100 de ani de realizări umane și inovație tehnologică pentru a valorifica energia electrică și a o face mai sigură, mai sustenabilă și mai eficientă.

100 de ani de dezvoltare și colaborare cu clienții, furnizorii și partenerii noștri pentru a progresa împreună spre o eficiență energetică mai bună.

100 de ani de cercetare și cooperare pentru a găsi și implementa cele mai inovatoare soluții.

Aceasta este povestea unei companii independente, de familie, fondată acum un secol, pe care vă invităm să o descoperiți aici

Ivan Steyert
Ivan Steyert
CEO
SOCOMEC

„O companie este, mai presus de toate, o călătorie făcută de bărbați și femei care împărtășesc o viziune și valori comune”.

O privire înapoi la cei 100 de ani de istorie

Istoria Grupului Socomec a început în Franța, în Alsacia, în curtea lui Joseph Siat, inginer textilist de profesie.

Acesta a înființat Société des Ateliers de Construction Electromécaniques du Bas-Rhin la data de 22 aprilie 1922. După ce a experimentat cu diverse accesorii electrice, s-a orientat rapid spre comutatoare, întrerupătoare și alte soluții pe bază de siguranțe pentru a oferi protecție împotriva variațiilor imprevizibile ale unui curent încă slab controlat.

 

Începând cu 1945, sub conducerea comună a fiilor săi Pierre și Maurice Siat, compania a continuat să se dezvolte, iar în 1953 a adoptat numele SOCOMEC.

În anii 1980, compania a ajuns la o nouă etapă: sub conducerea lui Bernard Steyert, Socomec a devenit o companie internațională și și-a extins expertiza în domeniul conversiei energiei și al electronicii de putere. În 2010, strănepotul fondatorului, Ivan Steyert, a preluat conducerea companiei. El a continuat internaționalizarea grupului și a creat E'nergys, pentru a sprijini echipamentele și produsele Socomec cu o ofertă de servicii completă și conectată. Aceasta este soluția pentru a răspunde provocărilor pe care le prezintă tranziția energetică și transformarea digitală.

 

Moștenirea noastră: legarea viitorului și a tradiției prin cei 100 de ani de continuitate a familiei

  • Joseph Siat (fondatorul: 1922 - 1945)
  • Pierre și Maurice Siat (fiii săi: 1945 - 1989)
  • Bernard Steyert (nepotul său: 1989 - 2010)
  • Ivan Steyert (strănepotul său: 2010 - prezent)

 

Începând cu anul 1922, fiecare generație a consolidat realizările, a dezvoltat expertiza și a mărit sfera activităților de afaceri ale companiei, care astăzi a devenit unul dintre cele mai importante grupuri internaționale. În ceea ce privește principiile fundamentele ale companiei, acestea au rămas aceleași: independența, inovația și responsabilitatea. Astăzi, compania se află la cea de-a patra generație, reprezentată de președintele și CEO-ul Ivan Steyert, care continuă și dezvoltă patrimoniul familiei.

Os gestores da Socomec nos últimos 100 anos

Sigla noastră: foarte simbolică!

Sigla noastră a fost standardul identității noastre și a urmat evoluția companiei noastre, vizând echilibrul corect între schimbare și continuitate.

Simbolul electric care a apărut pe prima siglă a companiei a fost urmată în anii 1970 de două simboluri mai precise: tensiunea de comutare și de ondulare. Prin aceste simboluri s-a identificat mai precis expertiza companiei la acea vreme, care a fost integrată în soluțiile sale principale: aparataje de comutare și invertoare.

În anii 1990 s-a conturat o nouă identitate, pentru a sprijini dezvoltarea noastră internațională și a crea o nouă dinamică.

Această evoluție, fără nicio întrerupere, permite companiei Socomec să-și combine viitorul cu tradiția. Continuitatea este asigurată de consistența culorilor, un alt simbol al identității companiei:

galbenul, culoarea energiei, cald și luminos, și albastrul, simbolul loialității și care evocă expertiza tehnică.