Specializat în testarea aparatajelor de comutare, componentelor și ansamblurilor de comutatoare de joasă tensiune.
Tesla Lab - Power Testing and Certification este un laborator independent specializat în testarea aparatajelor de comutare, componentelor și ansamblurilor de comutatoare de joasă tensiune. Tesla Lab oferă o gamă largă de echipamente și experiență în testare electrică, mecanică, climatică și funcțională pentru echipamente de operare, control, siguranță și măsurare de joasă tensiune.
Vă prezentăm Tesla Power Lab
Vă prezentăm „Tesla Power Lab”, o nouă platformă tehnologică cu o suprafață de aproape 2.000 m² care are cele mai cuprinzătoare facilități pentru o gamă largă de teste electrice, mecanice, climatice și funcționale pentru dezvoltarea echipamentelor electrice. Tesla Power Lab este, de asemenea, acreditată de organizațiile internaționale de certificare (DEKRA și UL) pentru efectuarea celor mai stricte teste de certificare.
Tesla Lab este acreditat de organismul francez de acreditare COFRAC (1) (Comité Français d'Accréditation).
Este lucrează în mod regulat în parteneriat cu organisme internaționale de certificare: KEMA, CEBEC, UL, CSA, ASTA, Lloyd's Register of Shipping, Bureau Véritas, BBJ-SEP, EZU, GOST-R, …
Această platformă este furnizată de un transformator de înaltă tensiune/joasă tensiune de 1250 KVA cu: tensiuni disponibile: 250 V, 440 V, 550 V, 660 V, 725 V, 1.000 V și 1.100 V curenți disponibili: 2.500 A/440 V, 2.000 A/550 V, 1.500 A/725 V.
Sursa sa de putere este un alternator cu: putere nominală: 4 MVA putere instantanee: 20 MVA Caracteristicile încercării: 30 kA/440 V, 24 kA/525 V.
Sursa sa de putere este un alternator cu: putere nominală: 28 MVA putere instantanee: 100 MVA Caracteristicile încercării: 100 kA/440 V, 80 kA/525 V, 50 kA/725 V 100 kA 1 secundă, 50 kA 3 secunde.
Tesla Lab vă poate scuti de toate demersurile administrative necesare într-un număr mare de proceduri de certificare. Va avea grijă de contactele cu organismul de certificare, precum și de monitorizarea procedurii până la obținerea certificatului.
Un set de echipamente și servicii este rezervat personal pentru dumneavoastră pentru a putea urmări încercările dumneavoastră în cele mai bune condiții posibile: cameră pentru monitorizarea încercărilor cu ecran de supraveghere, monitorizare prin computer oferind rezultate în timp real, cameră echipată complet: telefon, prize pentru computer, înregistrare video a încercărilor, furnizarea de siguranțe, asistență în activitățile de organizare practică: rezervări de hotel, transport…
Trei camere speciale pentru creșterea temperaturii ce permit măsurarea creșterilor de temperatură cu echipamente electrice, utilizând 72 de termocuple și două stații centrale de recepție a datelor măsurate. Curenții disponibili pot atinge 6.000 A în curent continuu sau alternativ. Camerele pentru creșterea temperaturii permit calcularea puterii disipate.
Teste în atmosfere uscate sau umede (de la -20 °C până la +180 °C), teste pentru variații ciclice ale temperaturii sau ale umidității, teste de depozitare până la -40 °C, teste de vibrație ciclică sau sinusoidală cu rezonanță și teste de declanșare termică.
Undă de șoc 1,2 µs, vârf de tensiune până la 30 KV, test la 50 Hz, 1 minut, tensiune de la 1 până la 20 KV.
O punte redresoare trifazată alimentată de una din cele 3 platforme permite efectuarea de încercări în curent continuu.
Teste pentru durabilitatea mecanică a echipamentelor electrice, teste de îndoire și întindere pe bornele echipamentelor, teste de întindere sau comprimare până la 20.000 N.
Teste de stingere cu fir incandescent până la 960 °C
(1) COFRAC
(Comité Français d'Accréditation) Organismul de acreditare francez. (Domeniul acreditării disponibil la cerere). Înființat în 1994 de autoritățile publice, COFRAC oferă laboratoarelor și organizațiilor pe care le acreditează o metodă de a-și demonstra competențele și imparțialitatea. Astfel, acesta oferă companiilor, consumatorilor și autorităților publice o garanție reală a încrederii în serviciile oferite de organizațiile acreditate.